Süt Kaynarken Neden Keser?

  1. Karıştırılan Kaşığın Temiz Olması Önemlidir.
  2. Sütün Bulunduğu Tencerenin Temiz Olması(deterjan Ve Yemek Kalıntısı Olmaması) Önemli Bir Etkendir.
  3. Soğuk Zinciri Kırılıp Sıcağa Maruz Kalırsa Sütün  Kesilmesi Gerçekleşir.

Yoğurtta Neden Uzama Olur?

  1. Hazır paket yoğurtlardan mayalarsak; bunların içindeki jelatinden kaynaklı yoğurtta uzama gerçekleşir.
  2. Soğuk mayalanırsa(45 dereceden düşük olursa) yoğurtta uzama olur.

Yoğurt Neden Ekşime Yapar?

  1. Mayalanmış sütün sıcak ortamda kışın 6-7 saat-yazın 4 saatten fazla kalması durumunda,
  2.  Ölçüsünden fazla maya kullanılırsa
  3. Sıcak mayalanırsa(48 dereceden yüksek sıcaklıkta olursa) yoğurtta ekşime gerçekleşir.

Mayalanan Süt Neden Yoğurt Tutmaz?

– Soğuk(45 derecenin altında) mayalanması veya yüksek(48 derecenin üstünde) sıcaklıkta mayalanması etkendir.

Yoğurdun Katı Olması İçin Ne Kadar Süre Gereklidir?

– Soğuması yaklaşık kışın 6-7 saat- yazın 4 saat süren mayalanmış sütün (buzdolabına kaldırılırken yoğurdun sarsılmaması gerekir.) 48 saat buzdolabında bekletilmesi ile  yoğurt taş gibi olur.

Yoğurt Neden Çok Çabuk Sulanır?

  1. Buzdolabından çıkarılan yoğurdu, metal kaşık ile aldığımızda, yoğurdun içindeki kalsiyum metal teması ile ortaya çıkar ve sulanma olur.
  2. Hazır olan yoğurttan 1 kaşık alınınca çukurlaşan bölgede sulanma olması o yoğurdun saf ve katkısız sütten yapıldığının göstergesidir.
  3. Mayalanma süresi kışın 6-7 saat- yazın 4 saatten fazla tutulursa da sulanma olur.
  4. Mayalanan yoğurdun üstüne kapak yerine süzgeç konulmazsa kapakta oluşan buhar su damlacığına dönüşüp tekrardan yoğurdun üstüne damlar ve sulanmaya neden olur.

SAĞLIĞINIZ İÇİN AYTAR ÇİFTLİĞİNİ SEÇİN…