İşletmemiz, 2010 yılında AYTAR Tarım ve Hayvancılık İşletmeleri A.Ş. adı ile KIRKLARELİ’ ne bağlı Kurudere Mevkii Deveçatağı Köyü’nde 140 dönümlük arazide kurulmuştur.

İşletmemiz ilk etapta 560 anaç kapasite ile çalışmaya başlamıştır. İşletmemiz 2 adet sağmal ahır, 3 adet sağımhane (2 x 35 kapasiteli sağmal, revir ve doğumhane), 1 adet doğumhane ve yeni doğan ünitesi, 1 adet kapalı buzağılık, 1 adet genç hayvan ahırı, 1 adet 30 hayvan kapasiteli revir, 1 adet ayak sağlığı ünitesi, 1 adet 18.000 lt’lik süt tankı, 3 adet yem ve ot deposu, 3 adet 2.000’ er ton kapasiteli silaj deposu, 2 adet çelik silo, 1 adet 22 m3’ lük kendinden yürür yem karma makinası, 1 adet 18 m3’ lük traktör arkası yem karma vagonu, 300 m3/ saatlik su arıtma ünitesi,  jeneratör ünitesi, yakıt istasyonu, kuru gübre tesisi, 1.500.000 m3 kapasiteli sıvı gübre biriktirme havuzu,  1 adet 100 tonluk kantar, idari bina ve sosyal tesislerle bu faaliyetlerini yürütmekle birlikte, zaman içinde doğan ihtiyaçlar doğrultusunda ilave birimler işletmemiz bünyesine kazandırılmıştır.

Ülkemizin artan sağlıklı, kaliteli ve güvenilir hayvansal gıda ihtiyacı nedeniyle kapasite artırımına gidilmesine karar verilmiş, alt ve üst yapı imar çalışmaları yanı sıra alet ve ekipman ilaveleri yapılmıştır. Bu çalışmalar ile 2 adet sağmal ahır, 2 adet açık buzağı ünitesi, 4 adet genç ahırı, 1 adet sosis silaj yapım makinesi, 1 adet top silaj makinesi, 1 adet 100 ton / saat kapasiteli değirmen, 1 adet 24.000 lt’lik ve 1 adet 18.000 lt’lik  süt tankı, 30.000 ton kapasiteli 2 adet silaj deposu, 7 ton / saat kapasiteli süt paketleme ünitesi, 1 adet soğuk hava ünitesi ve 1 adet 50 m3’ lük sabit yem vagon işletmemiz envanterine girmiştir.

Bu kapasite artırım faaliyetlerimiz sonrasında, üretimdeki bu artış, klinik destek ve süt analiz cihazları ile desteklenmiştir. Üretilen çiğ süt +2 oC’ ye düşürüldükten sonra, hijyenik koşullar altında paketleme ünitesinde ambalajlanarak sabit +4oC’ deki soğuk hava ünitesine alınarak muhafaza edilmektedir. Paketlenmiş çiğ sütler frigorofik araçlar ile nihai satış noktalarına ulaştırılmaktadır.

Üretim faaliyetlerimiz içerisinde AVRUPA BİRLİĞİ standartlarına ulaşılması ve bu kalitenin devamının sağlanması amacıyla sertifikasyon için başvuruda bulunulmuştur. Yapılan testler sonucunda 07.11.2014 tarihinde Tüberkülozis, 26.11.2014 tarihinde de Brusellozis yönünden temiz bulunarak 26.11.2014 tarihinde ARİ İŞLETME, sonrasında ise 26.11.2015 tarihinde AVRUPA BİRLİĞİ ONAYLI HASTALIKTAN ARİ İŞLETME statüsü kazanılmıştır. Her yıl Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan yıllık kontrol ve testlerle elde edilen sonuçlar doğrultusunda da halen bu statümüz devam etmektedir.